Cardiovitaal

Hartrevalidatie dichtbij

Een persoonlijk programma met professionele begeleiding. Kijk voor een locatie bij u in de buurt.

Locaties Hartrevalidatie

Aanmelden

Meld u aan voor hartrevalidatie, een volledig vergoed en verzorgd programma van 4 maanden.

Aanmelden bij Cardiovitaal

Hart- en vaatziekten

Wilt u meer informatie over hart- en vaatziekten of het hartrevalidatieprogramma?

Lees meer

Corona virus mededeling aanpassing 25-03-2020

Geachte Cardiovitaal deelnemer,

In Nederland gelden sinds kort meer extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (bron: RIVM.nl en Rijksoverheid).

Om deze reden kunnen afspraken op onze locaties voor onbepaalde tijd niet doorgaan. Wij proberen de geplande afspraken online of via de telefoon alsnog doorgang te laten vinden zodat uw behandelingstraject zo min mogelijk onderbroken wordt. Wij zijn druk bezig om contact op te nemen met patiënten. Zoals u zult begrijpen is dit een hele klus om uit te voeren en alle afspraken opnieuw te plannen..

Om de FIT afspraken zoveel mogelijk doorgang te laten vinden en de voortgang bij de patiënt vast te houden hebben wij afgelopen week de Cardiovitaal Telefit opgezet. De Telefit wordt online gegeven aan groepjes van 5. Zoals gezegd nemen wij contact op met de patiënten of zij hier aan deel willen nemen. Mochten wij nog geen contact met u opgenomen hebben en wilt u graag deelnemen aan de Telefit hebben wij op onze Aanmeldingspagina bij de Patiënten aanmelding Telefit toegevoegd aan de locaties. Op deze wijze kunt u zich vast opgeven. Verwijsbrief toevoegen is in dit geval niet nodig.Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de voorwaarden voor deelname door te nemen.


Indien u zich nog nog niet in een hartrevalidatietraject bevindt, kunt u zich natuurlijk ook aanmelden als nieuwe patiënt voor de hartrevalidatie door gebruik te maken van de Aanmeldpagina. U dient dan wel een verwijzing van uw arts mee te sturen.


Voor spoedgevallen kunt u altijd terecht bij uw behandelend cardioloog van het ziekenhuis of de eerste harthulp. Voor overige informatie en vragen betreffende uw hartrevalidatie kunt u bellen met Cardiovitaal: 020-3053002.


Corona virus mededeling aanpassing 16-03-2020

In Nederland gelden vanaf vandaag extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (bron: RIVM.nl en Rijksoverheid)

Daarom kunnen wij ook met Cardiovitaal vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april de FIT-sessies niet meer op onze locaties aanbieden. Dit houdt in dat ook uw FIT afspraken overige afspraken op locatie vanaf maandag 16 maart tot 6 april helaas niet meer door kunnen gaan. Er wordt wel gekeken naar een mogelijkheid om de FIT op een alternatieve wijze aan te bieden.

De komende dagen zullen wij contact met u opnemen via e-mail of telefoon om verdere afspraken te maken over het vervolgtraject van uw hartrevalidatie.

Indien u nog in de aanmeldingsfase zit zullen wij ook trachten u zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen van de alternatieven zodat u toch kunt deelnemen aan de hartrevalidatie en de wachtlijsten niet oplopen.

Voor spoedgevallen kunt u altijd terecht bij uw behandelend cardioloog van het ziekenhuis of de eerste harthulp. Voor overige informatie en vragen betreffende uw hartrevalidatie kunt u bellen met Cardiovitaal: 020-3053002.

Het Cardiovitaal team

CardioVitaal hartrevalidatie

Bij hartrevalidatieprogramma van CardioVitaal is het belangrijk dat u zich geen patiënt meer zal voelen, maar een individu die herstelt van een klacht en zo snel mogelijk weer de draad van het leven oppakt. Het gaat hierbij om een persoonlijke aanpak waarbij u wordt begeleid door een team van specialisten; een cardioloog, verpleegkundige, diëtist, psycholoog en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in hartproblemen. U krijgt een op maat beweegprogramma, goede voorlichting en persoonlijke adviezen en tips om een goede leefstijl te ontwikkelen en vast te houden, ook na afloop van het programma. Zo kunt u blijven werken aan uw conditie en de kans op een terugval of nieuwe hartproblemen verkleinen.

Voordelen CardioVitaal hartrevalidatieprogramma

vinkje.png U kunt direct beginnen
vinkje.png Hartrevalidatie buiten het ziekenhuis in een sportieve, prettige en veilige omgeving
vinkje.png Persoonlijke begeleiding door een gespecialiseerd team
vinkje.png Tijdens uw begeleiding een cardioloog dichtbij voor vragen
vinkje.png U gaat aan de slag met een persoonlijk opgesteld plan
vinkje.png eCoaching via uw eigen persoonlijke dossier (Mijn HeP)
vinkje.png Het hartrevalidatieprogramma wordt volledig vergoed

Lees hier meer over hartrevalidatie en het CardioVitaal programma


CardioVitaal hartrevalidatie voor AMC patiënten


Patiënten uit het AMC kunnen deelnemen aan het hartrevalidatieprogramma van CardioVitaal.

Per september van dit jaar kunnen patiënten uit het AMC en omstreken worden doorverwezen naar het CardioVitaal hartrevalidatieprogramma dat samen met medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam en van het AMC wordt gegeven. Het programma wordt verzorgd in Polifysiek.

Wilt u meer informatie over hartrevalidatie, het CardioVitaal programma of de locaties waar u terecht kunt? Lees hier meer.


CardioVitaal hartrevalidatie via Zorgdomein

Met ingang van 1 september is CardioVitaal aangesloten bij Zorgdomein. Dit betekent dat u als huisarts nu via Zorgdomein patiënten kunt verwijzen voor het CardioVitaal hartrevalidatieprogramma.

Lees op onze website meer over ons programma


e-healthweek 2017

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je als zorgontvanger of zorgverlener zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden? Veel mensen weten niet wat eHealth precies is of wat het voor hen kan betekenen. Om deze vragen te beantwoorden is er de nationale eHealth week 2017, die duurt van 21 tot en met 27 januari. Deze week wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ECP, platform voor de informatiesamenleving. Al meer dan 100 organisaties hebben zich aangemeld.

Klik hier voor meer informatie over Cardiovitaal/Vital10 en de E-Health

Actueel


Wilt u meer lezen over recente nieuwsitems, interviews met Dr. Roderik Kraaijenhagen (cardioloog) of de online YouTube filmpjes bekijken? Klik dan hier.


'RTL4 - cardioloog Roderik Kraaijenhagen vertelt over het CardioVitaal hartrevalidatie-programma'


'De Hart & Vaatgroep' - Een interview met cardioloog Roderik Kraaijenhagen over hartrevalidatie


Zie meer over hoe Herbert zijn leven oppakt ná zijn hartoperatie


Rianne vertelt over hoe zij haar leven heeft oppakt ná haar hartinfarct


Felix vertelt meer over zijn leven na een hartstilstand


Vital10 - Roderik Kraaijenhagen, cardioloog, vertelt over het persoonlijk gezondheidsdossier

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond trombose, zelfmeten en uw trombosedienst, vult u dan uw e-mailadres in.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van CardioVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.