Cardiovitaal

Hartrevalidatie dichtbij

Een persoonlijk programma met professionele begeleiding. Kijk voor een locatie bij u in de buurt. Tijdens de Corona crisis kunt u het tele-hartrevalidatie programma van CardioVitaal volgen.

Locaties Hartrevalidatie

Aanmelden

Als arts kunt u patiënten hier aanmelden en als patiënt kunt u zichzelf aanmelden mits u een verwijzing heeft van uw huisarts of cardioloog voor (tele-)hartrevalidatie. Het programma wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars met uitzondering van Menzis verzekerden voor enklele locaties.

Aanmelden bij Cardiovitaal

Hart- en vaatziekten

Wilt u meer informatie over hart- en vaatziekten of het hartrevalidatieprogramma?

Lees meer

Hartrevalidatie in tijden van Corona

Het coronavirus houdt Nederland in haar greep: "afstand houden" is de norm, het is onduidelijk wanneer het 'normale' leven weer enigszins op gang komt, en de druk op de zorg is groot. Ook het (deels) wegvallen van de zorg voor niet-corona patiënten vormt een grote uitdaging bij het bewaken van de gezondheid van deze patiënten. Om de cardiovasculaire zorg te ondersteunen, zoeken het BENEFIT-consortium (www.benefitforall.nl) in samenwerking met Harteraad, de Hartstichting en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) naar innovatieve mogelijkheden om hart- en vaatpatiënten ook adequate zorg te leveren op afstand.

Corona (COVID-19) en het advies van het RIVM om het huis zo min mogelijk te verlaten, stelt de zorg voor een grote uitdaging om ook niet-corona patiënten goede zorg te leveren. De afgelopen periode is naar schatting de helft van de reguliere zorg niet doorgegaan, waaronder niet-spoedeisende operaties, behandelingen, en face-to-face-therapieën zoals hartrevalidatie (zie bijvoorbeeld berichten op NOS en Trouw). Dit leidt niet alleen tot ongerustheid bij verschillende artsen en zorginstellingen, ook 2 op de 3 patiënten geven aan dat zij vrezen dat het annuleren van hun zorgafspraken gevolgen heeft voor hun gezondheid.

Hartrevalidatie op afstand, ook wel TELE-Hartrevalidatie genoemd

In de cardiovasculaire zorg luiden Harteraad, de Hartstichting en de NVVC de noodklok om de noodzaak van adequate zorg voor mensen met hartklachten te benadrukken. Het BENEFIT-consortium, waar Cardiovitaal met gebruik van het E-health platform van www.vital10.nl, onderdeel van uitmaakt, geeft gehoor aan dit geluid door gezamenlijk met Harteraad, de Hartstichting en de NVVC op te trekken in de zoektocht naar innovatieve mogelijkheden om hartrevalidatie op afstand mogelijk te maken in de vorm van Tele-Hartrevalidatie.

CardioVitaal hartrevalidatie

Bij hartrevalidatieprogramma van CardioVitaal is het belangrijk dat u zich geen patiënt meer zal voelen, maar een individu die herstelt van een klacht en zo snel mogelijk weer de draad van het leven oppakt. Het gaat hierbij om een persoonlijke aanpak waarbij u wordt begeleid door een team van specialisten; een cardioloog, verpleegkundige, diëtist, psycholoog en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in hartproblemen. U krijgt een op maat beweegprogramma, goede voorlichting en persoonlijke adviezen en tips om een goede leefstijl te ontwikkelen en vast te houden, ook na afloop van het programma. Zo kunt u blijven werken aan uw conditie en de kans op een terugval of nieuwe hartproblemen verkleinen.

Voordelen CardioVitaal hartrevalidatieprogramma

vinkje.png U kunt direct beginnen
vinkje.png Hartrevalidatie buiten het ziekenhuis in een sportieve, prettige en veilige omgeving
vinkje.png Persoonlijke begeleiding door een gespecialiseerd team
vinkje.png Tijdens uw begeleiding een cardioloog dichtbij voor vragen
vinkje.png U gaat aan de slag met een persoonlijk opgesteld plan
vinkje.png eCoaching via uw eigen persoonlijke dossier (Mijn HeP)
vinkje.png Het hartrevalidatieprogramma wordt volledig vergoed

Lees hier meer over hartrevalidatie en het CardioVitaal programma


CardioVitaal hartrevalidatie via Zorgdomein

Met ingang van 1 september is CardioVitaal aangesloten bij Zorgdomein. Dit betekent dat u als huisarts nu via Zorgdomein patiënten kunt verwijzen voor het CardioVitaal hartrevalidatieprogramma.

Lees op onze website meer over ons programma


Actueel


Wilt u meer lezen over recente nieuwsitems, interviews met Dr. Roderik Kraaijenhagen (cardioloog) of de online YouTube filmpjes bekijken? Klik dan hier.


'RTL4 - cardioloog Roderik Kraaijenhagen vertelt over het CardioVitaal hartrevalidatie-programma'


'De Hart & Vaatgroep' - Een interview met cardioloog Roderik Kraaijenhagen over hartrevalidatie


Zie meer over hoe Herbert zijn leven oppakt ná zijn hartoperatie


Rianne vertelt over hoe zij haar leven heeft oppakt ná haar hartinfarct


Felix vertelt meer over zijn leven na een hartstilstand


Vital10 - Roderik Kraaijenhagen, cardioloog, vertelt over het persoonlijk gezondheidsdossier

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond trombose, zelfmeten en uw trombosedienst, vult u dan uw e-mailadres in.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van CardioVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.